jueves, 14 de marzo de 2019

Instal·lació d'aire condicionat

A més a més de les instal·lacions anteriors, cada vegada és més habitual disposar d'isntal·lacions d'aire condicionat.

Les més senzilles utilitzen un sistema format per una unitat externa (compressor) i una o diverses unitat interiors connectades. Cada unitat interna pren l'aire calent de l'interior i un sistema de tubs transporta aquest aire calent fins al compressor extern, que l'expulsa a l'exterior. La instal·lació recull vapor d'aigua de l'ambient i el transforma en aigua líquida, per la qual cosa cal preveure una mena de desguàs (a l'exterior o a l'interior) amb algun recipient per recollir l'aigua. La temperatura es controla amb un comandament a distància dotat de termòstat.
Resultado de imagen de instalacion aire acondicionado esquema
En empreses, edificis públics i alguns habitatges de regions càlides s'utilitza un circuit amb conductes situats al sostre per on circula l'aire refrigerat. Una unitat externa expulsa l'aire calent cap a l'exterior.

Resultado de imagen de instalacion aire acondicionado esquema

13. Quina utilitat té l'ús de termòstats en sistemes d'aire acondicionat? Raona la resposta des del punt de vista del confort i de l'estalvi energètic?

Un termostato es el componente de un sistema de control simple que abre o cierra un circuito eléctrico en función de la temperatura. Su versión más simple consiste en una lámina metálica como la que utilizan los equipos de aire acondicionado para apagar o encender el compresor.

14. Els sistemes d'aire acondicionat consumeixen una gran quantitat d'energia. Assenyala quines mesures s'han d'adoptar en un habitatge per optimitzar el consum energètic.

Pues para no consumir tanta energia en verano se abren las ventanas y cerrar las persianas para que entre aire y en invierno cerrar las ventanas y abrir las persianas para que el sol pueda caldear la casa y se pueda estar caliente.

No hay comentarios:

Publicar un comentario