lunes, 2 de octubre de 2017

El projecte tècnic formal. La memòria

El projecte tècnic pot arribar a ser molt complex, i per això la informació es distribueix en quatre apartats que tradicionalment també s'han anomenta carpetes: la memòria, els plànols, el plec de condicions i el pressupost.

La memòria

L'apartat de la memòria es divideix, al seu torn, en sis subapartats: la memòria descriptiva, els càlculs, l'estudi econòmic, l'estudi mediambiental, l'estudi de seguretat i la salut i els annexos.

La memòria descriptiva

En el subapartat memòria descriptiva s'hi ha d'explicar detalladament l'objectiu i l'abast del projecte, la ubicació, els estudis previs que s'han fet per analitzar el problema en qüestió, l'anàlisi de les diverses solucions baremades i el criteri que ha portat a escollir la solució proposada.

Els càlculs

Pel que fa als càlculs que apareixen en la memòria, s'han d'ordenar per temes. Cal indicar les diverses operacions que s'hi han fet de manera seqüencial i clara.S'hi ha d'indicar la procedència bibliogràfica dels mètodes de càlcul i les fórmules utilitzades.

L'estudi econòmic

En l'estudi econòmic hi haurà els possibles estudis de mercat, la previsió de recursos financers, humans i tècnics -quan calguin-, els temps d'amortització i la rendibilitat del producte.

L'estudi mediambiental

En els últims anys la consiència sobre l'impacte negatiu de l'activitat humana sobre el medi ha portat les diferents administracions públiques a legislar sobre aquesta matèria, de manera que qualsevolprojecte susceptible de tenir un impacte sobre el medi ha d'incloure el preceptiu estudi mediambiental.

No hay comentarios:

Publicar un comentario