lunes, 30 de octubre de 2017

Fem el pressupost de la instal·lació elèctrica de casa teva








Una de les informacions decisives per establir la viabilitat d'un projecte, i per tant si es du a terme o no, és el seu cost global. Una forma eficient de fer el pressupost és mitjançant el full de càlcul.

1.Preparació.


Repassa el que és essencial

16.Quins avantatges comporta fer dibuixos esquemàtics utilitzant símbols normalitzats? Indica exemples en què n'hagis utilitzat a les teves activitats de classe.

Els avantatges que te fer dibuixos esquemàtics serveixen molt a l'hora d'estudiar coses de memoria, com per exemple socials.

17.Pensa i digues quins avantatges té el fet que els telèfons mòbils, encara que siguin de marques diferents, es puguin posar en comunicació entre ells.

Els avantatges que té els telèfons mòbils son molt grans, perque et pots comunicar amb els teus pares quan ho necessitis sobretot per a alguna emergencia.

18.Què et sembla que vol dir que diversos ordinadors són compatibles entre ells? Quina importància té aquest fet per als usuaris i per als fabricants de programari?

Aquests ordinadors també anomenats PC clons, IBM clons o clònics, s'anomena així perquè gairebé dupliquen exactament totes les característiques importants de l'arquitectura PC.

lunes, 9 de octubre de 2017

Plànols

Els plànols són el conjunt de formats que contenen tots els dibuixos que es fan durant el desenvolupament del projecte.

Totes les característiques formals dels plànols (les dimensions, els marges, les caràtules i la manera de plegar-los) i també el contingut (vistes, talls i seccions, tipus de línia, acotacions, indicació de característiques, símbols, escales, retolació, llegendes, etc.)s'han d'ajustar a les normes UNE.

Si en el projecte hi ha més d'un plànol, cal acompanyar-lo amb un índex que els referenciï.


lunes, 2 de octubre de 2017

El projecte tècnic formal. La memòria

El projecte tècnic pot arribar a ser molt complex, i per això la informació es distribueix en quatre apartats que tradicionalment també s'han anomenta carpetes: la memòria, els plànols, el plec de condicions i el pressupost.

La memòria

L'apartat de la memòria es divideix, al seu torn, en sis subapartats: la memòria descriptiva, els càlculs, l'estudi econòmic, l'estudi mediambiental, l'estudi de seguretat i la salut i els annexos.

La memòria descriptiva

En el subapartat memòria descriptiva s'hi ha d'explicar detalladament l'objectiu i l'abast del projecte, la ubicació, els estudis previs que s'han fet per analitzar el problema en qüestió, l'anàlisi de les diverses solucions baremades i el criteri que ha portat a escollir la solució proposada.

Els càlculs

Pel que fa als càlculs que apareixen en la memòria, s'han d'ordenar per temes. Cal indicar les diverses operacions que s'hi han fet de manera seqüencial i clara.S'hi ha d'indicar la procedència bibliogràfica dels mètodes de càlcul i les fórmules utilitzades.

L'estudi econòmic

En l'estudi econòmic hi haurà els possibles estudis de mercat, la previsió de recursos financers, humans i tècnics -quan calguin-, els temps d'amortització i la rendibilitat del producte.

L'estudi mediambiental

En els últims anys la consiència sobre l'impacte negatiu de l'activitat humana sobre el medi ha portat les diferents administracions públiques a legislar sobre aquesta matèria, de manera que qualsevolprojecte susceptible de tenir un impacte sobre el medi ha d'incloure el preceptiu estudi mediambiental.