miércoles, 9 de diciembre de 2015

Tecnologia


La tecnologia ens ajuda a sembrar cultius o a fer les collites, sigui amb eines manuals o amb maquinaria sofisticada, i diferents tecniques.
Alimentació



La tecnologia ens facilita la vida: ens ajuda a aconseguir aliments i a conservarlos, a confecionar peces dabrics o maquines que ens transporten dun lloc a un altre.No socupa tan sols daparells sofisticats: tots els objectes que ens envolten estan creats per la tecnologia.
Vestit
Ja a la prehistoria els nostres avantpassats tallaven i cosien pells danimals per protegirse del fred.Ara hem fet un pas mes i, a banda de materials naturals comles pells, el coto, i el lli.
Habitatge
Les persones necessitem protegirnos del fred, de la calor o de la humitat.Despres de us de refugis naturals o entrades de coves es van començar a construir cabanes amb fusta i pells.Avui dia també semprenen materials artificials com el formigó o el vidre.


Transport
Des de lus de troncs per fer embarcacions fins als moderns automobils, avions o transatlàntics han anat apareixent nombroses innovacions.Probablement la més influent ha estat la roda.A més a més dels vehicles calen infraestructures:carreteres,vies,ponts,túnels,aeroports...
 
Medicina
Prevenir i guarir malalties i alleujar el sofriment de persones malaltes és una altra de les necessitats bàsiques que cobreix la tecnologia.Tot i que,malauradament,no tots els habitants del planeta gaudeixen dels mateixos avantatges.

Comunicacions
Les persones som animals que vivim en comunitat i necessitem comunicarnos els uns als altres.Un portallapis,per exemple,és un objecte tecnològic que ens permet comunicarnos.Per comunicarnos a grans distàncies la tecnologia ha desenvolupat altres eines amb les quals podem conversar amb una persona que es troba a laltre costat del planeta.

Energia
El sol és la principal font denergia sobre la Terra,però hem après a generar energia de diverses maneres:aprofitant el vent,una caiguda daigua o cremant un combustible.El problema es que es planteja actualment és com es pot produir energia sense danyar el medi ambient.


Oci
La tecnologia ens ajuda perquè gaudim més del nostre temps lliure.Podem imprimir llibres,construir joguines o emetre programes de televisió.Com pots veure hi ha objectes tecnològics de tota mena:senzills,com un simple io io o ninot de fusta,i complexos,com un televisor o una tauleta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario