viernes, 11 de diciembre de 2015

Traçat de linies rectes paraleles i perpendiculars

Activitats

20.Representa l'alçat,la planta i el perfil de la construcció de la fotografia.

Planta:

















Alçat:
















Perfil:
















21.Representa l'objecte de la fotografia.
















25.Observa com queda un mateix dau després d'aver-lo tirat diversos cops i fixa't en la disposició de les cares.
















28.Observa la imatge i marca al teu quadern sobre les vistes els elements senyalats:A,B,C.Per fer-ho tria un color per a cadascun dels elements i ombreja'n les projeccions amb el seu color.




















miércoles, 9 de diciembre de 2015

Tecnologia


La tecnologia ens ajuda a sembrar cultius o a fer les collites, sigui amb eines manuals o amb maquinaria sofisticada, i diferents tecniques.
Alimentació



La tecnologia ens facilita la vida: ens ajuda a aconseguir aliments i a conservarlos, a confecionar peces dabrics o maquines que ens transporten dun lloc a un altre.No socupa tan sols daparells sofisticats: tots els objectes que ens envolten estan creats per la tecnologia.
Vestit
Ja a la prehistoria els nostres avantpassats tallaven i cosien pells danimals per protegirse del fred.Ara hem fet un pas mes i, a banda de materials naturals comles pells, el coto, i el lli.
Habitatge
Les persones necessitem protegirnos del fred, de la calor o de la humitat.Despres de us de refugis naturals o entrades de coves es van començar a construir cabanes amb fusta i pells.Avui dia també semprenen materials artificials com el formigó o el vidre.


Transport
Des de lus de troncs per fer embarcacions fins als moderns automobils, avions o transatlàntics han anat apareixent nombroses innovacions.Probablement la més influent ha estat la roda.A més a més dels vehicles calen infraestructures:carreteres,vies,ponts,túnels,aeroports...
 
Medicina
Prevenir i guarir malalties i alleujar el sofriment de persones malaltes és una altra de les necessitats bàsiques que cobreix la tecnologia.Tot i que,malauradament,no tots els habitants del planeta gaudeixen dels mateixos avantatges.

Comunicacions
Les persones som animals que vivim en comunitat i necessitem comunicarnos els uns als altres.Un portallapis,per exemple,és un objecte tecnològic que ens permet comunicarnos.Per comunicarnos a grans distàncies la tecnologia ha desenvolupat altres eines amb les quals podem conversar amb una persona que es troba a laltre costat del planeta.

Energia
El sol és la principal font denergia sobre la Terra,però hem après a generar energia de diverses maneres:aprofitant el vent,una caiguda daigua o cremant un combustible.El problema es que es planteja actualment és com es pot produir energia sense danyar el medi ambient.


Oci
La tecnologia ens ajuda perquè gaudim més del nostre temps lliure.Podem imprimir llibres,construir joguines o emetre programes de televisió.Com pots veure hi ha objectes tecnològics de tota mena:senzills,com un simple io io o ninot de fusta,i complexos,com un televisor o una tauleta.

viernes, 27 de noviembre de 2015

suport el paper





El paper es el suport mes utilitzat per escriure dibuixar o elaborar planols .Hi ha molts tipus de paper pero per dibuixar se solen fer servir papers setinats de color blanc.Han de ser prou porosos per absorbir la tinta i fixarla.





Cartabò es un triangle isòsceles té dos costats de la mateixa longitud.Els seus angles mesuren 45,45 i 90 graus.

Lescaire es un triangle escalè té els tres de costats diferents longitud.Els seus angles mesuren 30,60 i 90 graus.


El regle es un instrumentusat per agafar mides lineals i traslladarles .Esta graduat en millimetres .Els regles més habituals solen ser regles plans bisellats de 20 o 30 cm de longitud.
 
El compàs es fa servir per traçar arcs de circumferència o bé circumferències completes.Té dos braços units per la part superior,per on se subjecta.


El transportador d'angles permet mesurar angles.Pot ser semicircular o circular.És transmet i està graduat en graus sexagesimals.


Traçat de circumferències

jueves, 5 de noviembre de 2015

Sistema dièdric

Imagina't que et trobas en una habitació a les fosques i,amb la llum d'una llanterna,projectes l'ombra d'un objecte sobre la paret.Aquest és el fonament del sistema dièdric.

8.Completa les vistes ortogonals que falten per representar les figures.
A)Piramide:


B)Cuadrado:


C)Rectangulo:

miércoles, 4 de noviembre de 2015

Activitats

1.Elabora una llista amb els objectes tecnològics que fas servir mentre ets a classe
Boli,llapis,ordinador,mochila,estoig,prollector.

Tots els objectes que fem servir són sofisticats o n'hi ha de simples?
Són sofisticats pero tambè simples.

11.Dóna exemples d'objectes tecnològics que utilitzis en aquests casos.
A)Mentre dorms.Despertador


B)Per anar d'un lloc a un altre.Cotxe

Gifs Animados de Autos - Imagenes Animadas de Autos y Carros
C)A l'institut.Projector


D)En el teu temps lliure.Mobil.
telefono-movil-y-celular-imagen-animada-0002
13.Copia al teu quadern i associa cada objecte amb el criteri decisiu per a la compra:estètic,funcional o tots dos.
A)Anell estètic
Resultado de imagen de anillo
B)Casc funcional
Resultado de imagen de casco

C)Senyal d'avis funcional
Resultado de imagen de señal de baches

D)Bossa estètic
Resultado de imagen de bolso
,ordenador,mochila,estoig

jueves, 15 de octubre de 2015